Close

Huset Askmann – en opdatering

Her kan du læse om den seneste udvikling i foreningen Huset Askmann.


Kære gode Bjergsted folk.

Det er tid til en update på aktiviteterne omkring Huset Askman.

De fysiske aktiviteter i Huset Askman har begrænset sig til, at vi har hjulpet Lars med at indrette et rum i stueetagen til sove- og skriveværelse. Det er han blevet rigtig glad for og han viser det gerne frem…

Der ud over er der skrevet på ansøgninger til Landdistriktspuljen (LDP), Lokale- og Anlægsfonden (LOA) samt Kalundborg Kommune.

Ansøgningen til LDP var i top, vi opfyldte alle betingelser for at få støtte, der var bare ALT for mange ansøgere i denne runde. De var nødt til at foretage en hård prioritering, så vi blev ikke tilgodeset i denne omgang. Vi arbejder pt. på en ansøgning til LOA, der skal munde ud i tilskud til at etablere et semi-professionelt køkken i vores fællesskabshus. Der er løbende ansøgningsfrist.

I sidste uge har vi indleveret en ansøgning til Kalundborg Kommunes “Pulje til Landsbyfornyelse” (skal ikke forveksles med FådetFixetPuljen). Dér har vi haft nogle rigtigt gode møder med forvaltningen og ansøgningen behandles i september, hvorefter vi forventer at have svar.

Der har været nabohøring om landzonetilladelse til at drive fællesskabshus og kontorfællesskab i bygningen. Denne tilladelse er meddelt i sidste uge.

I uge 35 får vi besøg af en delegation af politikere og embedsfolk fra Syddjurs Kommune. De er på en to-dages inspirations tur og stopper bl.a. i Bjergsted, for at høre om projekt Bjergtaget i Huset Askman. De skal bl.a. høre om visionerne for “Rum til at mødes om mad, musik, kunst, og landsbyværksteder” samt “Kontorfællesskab der skaber synergi mellem ildsjæle, selvstændige og pendlere.”

I september er vi desuden inviteret på “walk-and-talk” med NordeaFonden og Istidsruten i området omkring Brorfelde.

Der sker lidt omkring Huset Askman, men som skrevet før, er meget af aktiviteten udført på papiret. For at kunne slå de første indledende streger og skrue de første skruer i, skal vi stadigvæk have økonomien på plads. Dette arbejde har første prioritet…

Har du spørgsmål til projektet, så kontakt Morten (tlf. 51900061) eller Mogens (tlf. 51800105)

 • Huset Askman

  Har du idéer, tøv ikke; skriv til ideer@huset-askman.dk

 • Kontakt

  Bjergsted Beboerforening
  Krogen 20, Bjergsted
  Telefon: 61 30 88 60
  bestyrelsen@bjergsted.dk
  Facebook

 • Bliv medlem

  Et medlemskab af Bjergsted Beboerforening koster 200 kr. for hver voksen i huset.

  Mobilepay: 46987
  eller Reg. 0518
  Kontonr.: 0000249525


 • Udgivet af Bjergsted Beboerforening © 2019 - 2024